dilluns, 15 de novembre del 2010

EL Jazz I. Síncopa i percussió corporal

Bé, ja ha passat mig trimestre i, de moment, hem après què eren les big-bands, l'estil Dixieland i New Orleans... i també un rítme nou, la síncopa. I per practicar-lo hem fet aquest exercici de percussió corporal. Aquests son els nois i noies de 6è A i no ho fan gens malament!




Ara, a veure els de 6è B




divendres, 12 de novembre del 2010

Ball de la castanya

Ja tenim aquí els elefants en acció!

Després de veure que bé van ballar els lleons el Oh! Susanna, els elefants ens han volgut ensenyar com dominen la dansa en rotllana/parella amb el "Ball de la castanya".
La veritat és que ho fan francament bé...


Santa Cecília

Aviat será Santa Cecília (22N) que, com ja sabeu, és la patrona dels músics i,  per aquestes dates totes les classes ens centrem a aprendre coses noves sobre instruments i músics.
A Infantil, descobrim que els instruments, com nosaltres, s'agrupen per famílies i així comencem a saber que hi ha instruments de corda, de vent i de percussió. 
A Primer cicle aprofundim en els instruments de corda i, alhora descobrim a Joaquin Rodrigo i a L.V. Beethoven. A tercer coneixem a fons la família del vent i a Robert Schumann que era tot un Romántic! 
...i quan arribem a quart aprenem més coses sobre la gran Orquestra Simfònica (quins instruments la componen, com es col·loquen, com es diuen en anglès les diferents famílies...), la figura del director i ens treiem el barret davant del gran J.S.Bach. 
Pel que fa a la percussió... uff! aquests els deixem pel tercer cicle i, amb la marxa que tenen, millor en parlem a Carnaval...

Per aprendre totes aquestes coses, rebem l'ajuda de l'Orquestra dels supermúsics. Si voleu saber més, escoltar tots aquests instruments o, simplement, jugar només heu de clicar sobre la Mariona, la directora de l'Orquestra.

 

Mariona, la directora de l'orquestra 


Ara, clica sobre l'Orquestra i aprendràs jugant més coses sobre la col·locació dels instruments:

 


Ara que ja saps moltes coses, mira aquest vídeo. Aquesta obra es diu "guia d'orquestra per joves" de Britten. T'ensenyarà més coses sobre els instruments de l'orquestra: