divendres, 21 de gener del 2011

yeah-yeah!

I després de Beethoven... a rapejar! quin canvi, no?
Aquest trimestre treballarem un rap, el rap de la música. De moment ja l'hem escoltat i hem après a escriure i llegir una partitura rítmica. El "pentagrama" només té una línea!!! També hem vist un ritme nou, el "udoté".
Bé, ara només ens falta acabar d'aprendre'ns la lletra i ser  creatius a l'hora de la posada en escena... a treballar!

De moment, per anar fent boca i saber una miqueta més sobre aquest estil, clica a sobre del Bart Simpson...


Ara que ja saps una miqueta de què va, escolta. Aquí tens un tema que a mi, personalment, m'agrada molt "I could really use a wish right now"


 

El Blues


Comencem el segon trimestre i continuem immersos en el món del Jazz... ara però, ens hem centrat en el Blues. Una música molt i molt trista on les veus esfereeixen i els instruments ens fan venir les llàgrimes als ulls, sembla que plorin!
Hem escoltat "Summertime" de Louis Armstron i Ella Fitzgerald 


No sabem que diuen però transmet tristor. Això ens ha fet reflexionar sobre el perquè la música ens pot transmetre sentiments quan, sovint, no entenem el que diu i hem acabat parlant del mode Major i el mode menor i la hem après a construir escales.. quin embolic!

Ara us toca a vosaltres:

Exercici: La cançó més trista 

Busqueu la cançó més trista del món i pengeu-la aquí, en aquest article del bloc (com un comentari!) abans de dimarts 25 de gener.
 Heu d'adjuntar totes aquestes dades; quin grup sou, el nom de la cançó, del/s artista/es, el vídeo, la lletra i un petit argument de perquè us sembla que és la cançó més trista. Dimarts, a classe, les escoltarem i en fareu l'exposició.
Au! tots a escoltar música i plorar força!!!