dilluns, 9 de maig del 2011

En Frederic escolta a Mozart

Es nens i nenes d'infantil tenim una tasca a fer... en Frederic (un follet del bosc amic de la Clara que viu a Mallorca) ens ha enviat un e-mail perquè està molt amoïnat i necessita ajuda.

Clica a sobre d'en Frederic i t'explicarà el que ha passat:




Pobre Frederic...
però, com ho podem fer nosaltres per trobar aquesta música que ha desaparegut? només sabem dues coses que ens ha dit el follet. Resulta que si obres la capseta hi diu dues coses... "Simfonia de les joguines" i
W.A. Mozart.
Què deu voler dir això?


16 comentaris:

  1. A la classe dels LLEONS l'Eugènia ens diu que li sembla que el Mozart és un músic que toca el vioí. Diu que li preguntarà a la mama si és veritat o no i que ja ens dirà alguna cosa.

    ResponElimina
  2. L'Alexandra diu que li sona que el seu papa li ha explicat que el Mozart és un noi que canta música.

    ResponElimina
  3. Els Elefants han portat moltes coses sobre Mozart! ara ja en saben molt!!!
    Mozart era un músic que va viure fa molt de temps i es va morir quan tenia 36 anys i el van enterrar a la seva tomba.
    Quan era petit era molt trapella i ja escrivia música i tocava el piano i el violí. També escrivia òperes i simfonies (que son unes músiques que només toquen instruments i no canta ningú).
    La simfonia de les joguines la va escriure el seu pare que es deia Leopold quan ell va néixer perquè estava molt content.

    ResponElimina
  4. En Mozart era un músic que es va morir fa molts anys. Vivía a Austria que es un país que té un nom molt semblant a Australia però que no ho és. Tenia una germana que tocava el piano i el seu pare que es deia Leopold tocava el vioí i el piano. Ell també va aprendre a tocar aquests dos instruments (li va ensenyar el seu pare)quan només tenia 5 anys! (com nosaltres!!!). També escrivia música.
    Una simfonia és una música.
    També va escriure òperes com La flauta màgica on surt un personatge que es diu la reina de la nit.

    ResponElimina
  5. Els Elefants han portat moltes coses sobre Mozart! ara ja en saben molt!!!
    Mozart era un músic que va viure fa molt de temps i es va morir quan tenia 36 anys i el van enterrar a la seva tomba.
    Quan era petit era molt trapella i ja escrivia música i tocava el piano i el violí. També escrivia òperes i simfonies (que son unes músiques que només toquen instruments i no canta ningú).
    La simfonia de les joguines la va escriure el seu pare que es deia Leopold quan ell va néixer perquè estava molt content.

    ResponElimina
  6. Hola Frederic! ja sabem què vol dir simfonia. Simfonia és una música on ningú canta. Només toquen instruments. També sabem qui va ser Mozart: Era un músic que tocava el violí i el piano i que escrivia moltes simfonies i òperes. La simfonia de les joguines la va escriure, però, el seu pare que es deia Leopold. La va fer quan va saber que tindria un fill.

    ResponElimina
  7. Avui hem descobert que Mozart va viure a Salzburg quan era petit amb la seva família i després, quan va ser gran va marxar a Viena. Aquestes ciutats están a Àustria.

    ResponElimina
  8. A la classe dels Lleon estem molt engrescats amb aquesta activitat. Hem portat moltes coses! També som uns grans investigadors ja que, només a la primera classe, ja hem descobert moltes coses i, fins i tot, el Marc A. S'ha atrevit a fer la cara d'en Mozart amb plastilina!
    Això és tot el que ja sabem:
    Es deia Amadeus Mozart era músic compositor i tocava el piano i el violí. Tenia una germana que es deia Maria Anna que també tocava el piano. Una simfonia és una música que ningú canta. La de les joguines la va composar el pare d'Amadeus quan ell va néixer.
    També hem llegit que la música de Mozart fa que els nens petits es facin més intel·ligents.
    Va néixer a Salzburg i quan va ser gran va viure en un palau molt xulo de Viena. Aquestes dues ciutats xón en un país que es diu Àustria.
    Mozart va morir mentre composava una música que es toca als enterraments.

    ResponElimina
  9. Mozart era un músic que feia música i tocava el violí i el piano. Vivía a Viena a un palau molt gran i ja es va morir quan era una mica jove.
    Nosaltres com que no teníem fotos l'hem dibuixat i ens ha quedat molt guapo!

    ResponElimina
  10. Els Dofins continuem portant moltes coses de Mozart...
    Mozart va viure a Àustria, que és un país que està una mica lluny i una mica a prop d'Andorra.
    Quan era petit va viure a Salzburg (quin nom més difícil!) i quan va ser gran a Viena al palau del rei.
    També hem escoltat una mica de música seva.

    ResponElimina
  11. ELs esquirols hem treballat molt i hem portat moltes coses! fins i tot el Joan ha fet un mural a casa!!!
    Hem descobert el següent: Era un música que es deia Amadeus i ja es va morir. Vivía al palau del rei d'Austria i tocava el piano, el violí i escrivia música. El seu papa també era músic.

    ResponElimina
  12. Mozart va néixer a Salzburg i quan va ser gran va anar a tocar el piano al palau del rei d'Àustria a Viena. Tocava tant bé que els reis i les reines es van quedar amb la boca oberta i se'l van quedar allà amb ells per sempre.

    ResponElimina
  13. Aquesta setmana passada hem après com es vestien els senyors i les senyores a l'època de Mozart. Els homes portàven calçotets molt llargs i les noies també portàven unes calces molt llargues. Tots portàven perruques llargues (homes i dones) de color blanc i els homes portàven talons!
    Les dones portàven vestits molt grans com els de les princeses o les núvies.
    Eren robes una mica extranyes però anàven molt elegants.

    ResponElimina
  14. Hola Frederic!
    Nosaltres ja hem après moltes coses sobre en Mozart.Es vestien d'una manera molt extranya! però anàven molt elegants.
    Els senyors portàven els pantalonts curts i els mitjons llargs i la jaqueta també.
    Les senyores es vestien amb vestits de princeses.
    I tots portàven perruques blanques llargues amb rínxols.

    La música que tu vols trobar es diu "simfonia de les joguines" i no la va escriure Mozart. Ho va fer el seu papa quan va saber que tindria un fill. Es va posar tant content que va escriure una música!

    ResponElimina
  15. Hola Frederic, som les Jirafes.
    Aquesta setmana ens hem vestit com es vestia en Mozart i la seva dona... quina roba més extranya! Però hem quedat guapíssims.
    Els senyors portàven pantalons curts i sabates de taló. Portàven perruques blanques i llaços als cabells. Sempre portàven jaqueta llarga i camisa. Els mitjons eren molt llargs, els hi arrivaben fins als genolls.
    Les senyores portàven faldilles o vestits molt llargs.Les calcetes també eren molt llargues. També feien servir "abanicos" perquè portàven un vestit prim a sota del vestit gran i segur que tenien molta calor. Elles també portàven perruques blanques.

    La música que busques es diu "la simfonia de les joguines" i no la va escriure l'Amadeus Mozart. Ho va fer el seu pare perquè quan va saber que tindrien un bebé es va posar molt content i la va escriure.

    ResponElimina
  16. Les robes que duien en aquella època eren molt extranyes. Portàven perruca blanca. Les dones duien vestits com de princeses i estàven molt boniques. Sempre duien vano. Els nois portàven llaços a la roba i als cabells. Els pantalons eren curts i les jaquetes molt boniques. Els mitjons eren llargs.
    A les perruques portàven "rollos".
    Les sabates dels homes tenien "tacó".

    ResponElimina